Această reţetă de brioşe cu brânză şi usturoi are gustul unei pâini cremoase! Este o reţetă neobişnuită, moale şi cremoasă datorită untului. De la unt, brioşele „se îmbracă“ într-o frumoasă crustă aurie. În plus, nu trebuie să-ţi faci griji că aceste brioşe ar putea să se lipească de fundul tăvii.

Brioşe cu brânză şi usturoi - Ingrediente (12 brioşe)

Ingrediente uscate

250 g făină
1½ linguriţă praf de copt
sare

Ingrediente umede
1 ou, bătut puţin
¾ cană + 2 linguri lapte
1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie
3 linguri smântână (sau iaurt gras)
4 linguri ulei
¼ cană pătrunjel proaspăt, tocat (sau 2 linguriţe uscat)
1 căţel usturoi, pisat
2 căni brânză cheddar răzuită

Pentru umplutură

90 g unt
2 căţei usturoi, pisaţi
12 felii mozzarella

Brioşe cu brânză şi usturoi - Mod de preparare

Încingi cuptorul şi ungi puţin ulei o tavă cu forme de brioşe. Topeşti untul într-o tigaie şi laşi usturoiul să se călească puţin. Amesteci ingredientele uscate într-un vas. Faci o gaură în interior, adaugi ingredientele umede, în afară de brânza răzuită. Le amesteci bine pe toate, până obţii un aluat dens, gros. Apoi, încorporezi şi brânza.

Pui cu lingura în fiecare formă de brioşă. Pune deasupra câte o felie de brânză şi câte o linguriţă cu unt topit cu usturoi. Împarte restul de aluat în forme, peste brânză, restul de unt cu usturoi. Laşi la cuptor 20-25 de minute sau până când devin arămii. Serveşte.le calde, pentru a te bucura de cremozitatea brânzei din mijloc.

sursa: http://www.recipetineats.com/

Loading...
Evaluează articolul