Dificultate mică
Preparare 80'
Pentru 4 porţii

Ingrediente

Pentru aluat

500 g făină
10 g drojdie uscată
30 ml ulei
150 ml apă
150 ml lapte
½ linguriţă sare

Pentru umplutură

300 g piept de curcan tocat
1 ou
2 linguri suc de roşii
100 g caşcaval ras
2 căţei de usturoi
½ ceapă
frunze de busuioc verde
sare
piper

Mod de preparare

Amesteci ingredientele pentru aluat şi le frămânţi până se formează un aluat consistent şi elastic, pe care îl laşi la frigider circa 30 de minute.

Între timp, amesteci carnea tocată de două ori prin maşină cu ceapa rasă, usturoiul zdrobit, oul bătut uşor, caşcavalul ras, 2-3 frunze de busuioc tocate fin, sucul de roşii, sare şi piper, după gust.

Din aluat modelezi un sul, din care tai circa 20 de bucăţi. Faci din fiecare câte o bilă, pe care o întinzi sub formă de cerculeţ cu diametrul de circa 12 cm. Aşezi în mijlocul fiecărui
cerculeţ câte o lingură de carne şi o strângi ca şi cum ar fi o pungă.

Aşezi punguţele umplute cu carne în formele de brioşe unse şi tapetate, apoi le dai la cuptor pentru circa 30 de minute, când vor fi uşor rumenite deasupra.

Loading...