Iar ni s-a făcut poftă de brioşe. Şi, bineînţeles, am pregătit ingredientele, formele şi in mai puţin de o oră prăjiturile au fost gata.

Ingrediente

300 g făină
1 pliculeţ praf de copt
100 g zahăr
un praf de sare
150 g ciocolată amăruie
250 ml lapte
2 ouă
75 g unt

Cum se prepară

Se amestecă, într-un castron, făina, praful de copt, praful de sare şi ciocolata ruptă bucăţele. Separat, se bat ouăle cu zahărul, se adaugă laptele şi untul topit. Amestecul
obţinut se toarnă peste făină şi se frământă un aluat omogen, ca o smântână groasă. Cu ajutorul unei linguri, se umplu formele de brioşe, unse cu unt şi tapetate cu hârtie specială
pentru copt. Se introduc la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute. Se scot din forme după ce se răcesc complet.

Loading...
Evaluează articolul