Mmm, cine doreşte o brioşă cu ciocolată? Doamna Gabriela-Cristina Cătălin din Fundulea ne-a dat reţeta lor.

 De ce ai nevoie pentru brioşe cu ciocolată

Pentru blat

3 ouă

175 g zahăr

175 g făină

175 g margarină sau unt

3 linguriţe cacao

 Pentru cremă

150 ml smântână pentru frişcă

150 g ciocolată amăruie

bomboane, opţional

 Cum se prepară brioşe cu ciocolată

Pentru blat, amesteci toate ingrediente într-un bol şi le mixezi 3-4 minute, până când obţii o compoziţie fină. Aluatul obţinut îl pui în forme de brioşe şi le dai la cuptorul încins, aproximativ 15 minute.

Pentru cremă, încălzeşti smântâna pentru frişcă şi pui înea ciocolata ruptă şi amesteci până când se topeşte, apoi o laşi la răcit. Decorezi brioşele cu crema de ciocolată şi, dacă vrei, cu diverse bomboane.

Loading...
Evaluează articolul