Brioşe cu ciocolată şi rahat

Gingerbread Muffins with Nuts and Raisins jpeg

Micuţele brioşe reprezintă un desert simplu, care te poate scoate din încurcătură dacă vrei să prepari ceva dulce pentru copii sau dacă aştepţi musafiri.

Ingrediente

Pentru brioşe

1 cană zahăr ½ cană ulei 1 esenţă de lămâie sau de rom 1 cană apă minerală 2 căni făină 1 praf de sare 1 plic praf de copt

Pentru decor

100 ciocolată de post

nucă mărunţită

rahat, după gust

Preparare

Pui zahărul într-un bol, torni peste el uleiul şi apa minerală şi amesteci. Adaugi făina, esenţa, sarea şi praful de copt. Pui aluatul în forme tapetate şi dai la cuptor 30 de minute, până trec testul scobitorii.

După ce scoţi brioşele, treci partea inferioară prin ciocolata topită pe baie de aburi şi prin nucă mărunţită, apoi le aşezi pe farfurie, cu partea mai lată în jos. Când s-a întărit ciocolata, ornezi cu rahat, după gust.

Foto: Profimedia