Dificultate mică
Porţii 8
Preparare 1h

Ingrediente

300 g făină
200 ml lapte
100 g măsline negre fără sâmburi
100 g măsline verzi fără sâmburi
250 g caşcaval
1 plic praf de copt
2 ouă
2-3 linguri ulei
sare

Mod de preparare:

Într-un castron, cerni făina, adaugi praful de copt şi sarea.

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile le amesteci cu laptele şi cu uleiul, iar albuşurile le baţi spumă.

Pui în compoziţia de gălbenuşuri 200 g de caşcaval dat prin răzătoare, cele două feluri de măsline tăiate feliuţe, adaugi în ploaie făina şi le amesteci bine. La final încorporezi, uşor, şi albuşurile bătute spumă.

Tapezi formele de brioşe şi torni aluat astfel încăt să se umple la o treime din volumul lor. Presari peste ele şi restul de caşcaval ras.

Coci brioşele în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 25-35 de minute. Le poţi servi reci sau calde. Dacă vrei le poţi decora cu frunze de busuioc.

Loading...
Evaluează articolul