Terină de porc

Această terină cu carne de porc este un deliciu la mesele festive.

terina de porc jpg

Ingrediente

1 kg carne de porc tocată

150 g ficăței de pui

1 ceapă

100 g unt

2 căței usturoi

2 ouă

sare

piper

50 ml coniac

felii bacon lungi

50 g măsline fără sâmburi

50 g fistic tocat

cimbru, după gust

unt, pentru uns

merișoare și crenguțe de brad, pentru decor

Mod de preparare

Speli ficățeii, îi cureți de pielițe și-i tai bucățele. Îi prăjești în untul topit până își schimbă culoarea uniform și se pătrund. Îi lași la răcit într-un bol. În untul rămas, adaugi ceapa tocată și o călești ușor.

Pui carnea tocată într-un bol, adaugi ceapa călită cu tot cu unt, usturoiul zdrobit, sare, piper și cimbru și dai totul prin mașina de tocat.

Încorporezi coniacul, adaugi ouăle bătute separat și fisticul și amesteci bine.

Așezi carnea într-o tavă termorezistentă unsă cu unt, o nivelezi și o acoperi cu feliile de bacon, apoi cu hârtie de copt și cu o folie de aluminiu. O dai la cuptorul preîncălzit aproximativ 50 de minute. Dai foliile deoparte și o mai lași încă 25 de minute să se rumenească uniform. O servești decorată festiv.