Brioşe cu portocale

shutterstock 20060719 jpeg

Brioşele pot fi preparate cu fel de fel de umpluturi şi în diverse combinaţii. Propunerea noastră de azi sunt cele din mălai, cu portocale.

Ingrediente

250 g făină de grâu 150 g mălai 200 g unt 200 g zahăr 3 ouă 200 ml lapte dulce 1 portocală 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 praf de copt

Mod de preparare

Se topeşte untul, se adaugă zahărul şi se amestecă pe foc până se topeşte, apoi se ia deoparte şi se lasă la răcit.

Separat, se mixează ouăle cu zahărul vanilat până îşi dublează volumul. Se adaugă untul, laptele în care s-a dizolvat praful de copt, coaja rasă şi zeama de portocală. La sfârşit, se adaugă făina şi mălaiul proaspăt cernut.

După ce se mixează bine, se toarnă compoziţia în forme de brioşe unse cu unt şi se coc aproximativ 35-40 de minute, la foc potrivit.

sursa foto: Shutterstock