O reţetă atât de simplă, dar atât de gustoasă de briose dulci cu paine rar vei mai găsi. Şi o poţi face cu oricand doresti tu!


  • Pregătire:20 min
  • Porții:6
  • Gătire:40 min
  • Timp total:1h
  • Categorie:deserturi
Ingrediente

10 felii de pâine

3 ouă

150 ml lapte

1 lingură zahăr brun

2 linguri scorţişoară

Coaja de la 1 lămâie

½ cană căpşuni

1 lingură zahăr

Miere de albine

Mod de preparare

Bate bine ouăle, adaugă laptele, coaja de lămâie, scorţişoara şi zahărul brun. Înmoaie feliile de pâine în ouă şi scurge-le uşor, fără să le rupi. Pune feliile în forme de brioşe, iar deasupra toarnă restul amestecului de ouă. Amestecă cu o linguriţă pentru ca oul să pătrundă în interior. Nu umple complet formele, ci doar pe trei sferturi. Dă tava cu aceste briose dulci cu paine la cuptor până se rumenesc brioşele.

Între timp pune pe foc căpşunile tăiate şi amestecate cu zahăr şi lasă-le până se înmoaie. Înainte să serveşti aceste briose dulci cu paine, pune pe fiecare brioşă sos de căpşuni şi miere.

Loading...
Evaluează articolul