Aşteaptă-l pe Moşul cu toba plină de cadouri cu aceste fursecuri festive. Sunt potrivite pentru desert atât de Crăciun, cât şi de Revelion.

De ce ai nevoie pentru brioşele lui Moş Crăciun

Pentru brioşe

220 g făină

70 g cacao

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

120 g unt

400 g zahăr pudră

2 ouă

180 ml iaurt

1 linguriţă esenţă de vanilie

250 ml lapte

Pentru cremă

5 albuşuri

250 g zahăr

1 praf de sare

1 linguriţă esenţă de vanilie

450 g unt

colorant alimentar roşu şi verde

Cum se prepară brioşele

Combini făina cu cacaua, praful de copt şi sarea. Mixezi untul cu zahărul până când capătă o consistenţă spumoasă. Încorporezi ouăle, unul câte unul, iaurtul, esenţa de vanilie, apoi făina şi laptele, alternativ. Torni compoziţia în forme tapetate şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Nu umple formele până sus, deoarece brioşele vor creşte în cuptor. Le laşi să se răcească.

Pentru cremă, pui albuşurile, zahărul şi sarea pe baie de aburi. Amesteci până când se dizolvă zahărul, dai deoparte şi mixezi până obţii o spumă tare. Adaugi treptat untul la temperatura camerei, apoi esenţa de vanilie. Împarţi crema în jumătate şi pui în fiecare colorant alimentar până obţii culoarea dorită.

Pui crema în poş şi decorezi brioşele.

Sursa http://gracessweetlife.com

Loading...
Evaluează articolul