Broccoli cu usturoi şi lămâie la cuptor

Roxana mănâncă dietetic jpeg

Să mănânci sănătos în această perioadă este esenţial, motiv pentru care îţi recomandăm să încerci această reţetă de broccoli la cuptor. Combinaţia de usturoi şi lămâie îi va da un gust delicios.

Broccoli cu usturoi şi lămâie la cuptor - ingrediente necesare:

- două bucăţi de broccoli - o lingură de ulei de măsline - doi căţei de usturoi - o lingură de zeamă de lămâie - sare şi piper, după gust.

Broccoli cu usturoi şi lămâie la cuptor - mod de preparare:

Pune cuptorul la încălzit la 200 de grade Celsius, iar apoi desfă inflorescenţele de broccoli şi spală-le. Lasă-le la scurs.

Între timp, amestecă uleiul de măsline cu sarea, piperul şi usturoiul. Trece bucheţelele de broccoli prin el, iar apoi aşază-le într-o tavă tapetată cu foaie de copt.

Pune tava la cuptor şi las-o timp de 15-20 de minute sau până când bucheţelele pot fi înţepate cu uşurinţă cu furculiţa.

Răstoarnă broccoli pe un vas pentru servit şi stropeşte cu zeama de lămâie.

Poftă bună!