Pâinea cu usturoi este, în unele culturi, o gustare clasică. Crusta crocantă, interiorul moale şi usturoiul sunt trăsăturile principale ale acestor bruschete delicioase. Prepară un sos pesto cu frunze de varză chinezească şi întinde-l pe bucăţelele de pâine, iar rezultatul va fi de-a dreptul delicios!

Ingrediente

Pentru sosul pesto

2 căni frunze de varză chinezească tocate, kale
60 ml ulei de măsline
2 linguri seminţe de pin
1 căţel de usturoi, curăţat
¼ linguriţă sare
¼ linguriţă piper negru măcinat

Pentru compoziţia de usturoi

120 ml ulei de măsline
4 linguri usturoi mărunţit (de la 4-5 căţei de usturoi)
½ linguriţă usturoi granulat
½ linguriţă fulgi de ardei iute
Pentru servire
1 baghetă, tăiată în două pe lungime

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Pentru sosul pesto, combini într-un bol al unui robot de bucătărie (dotat cu o o lamă) frunzele de kale, uleiul de măsline, seminţele de pin, usturoiul, sarea şi piperul. Amesteci până se omogenizează.

Prepari compoziţia de usturoi. Separat, amesteci într-un vas uleiul de măsline, usturoiul mărunţit, pe cel granulat şi fulgii de ardei iute roşu.

Pregăteşti bruschetele. Pui o folie de aluminiu într-o tavă şi aşezi bagheta feliată pe lungime, cu partea tăiată în sus. Întinzi compoziţia de usturoi peste pâine. Apoi întinzi sosul pesto, dar în funcţie de preferinţele tale, este posibil să nu îl foloseşti pe tot pentru această reţetă. Restul îl pui la frigider.

Dai tava la cuptor şi coci bruschetele aproximativ 12-15 minute. Bagheta va începe să se încălzească şi va deveni crocantă pe margini. Scoţi tava şi muţi pâinea pe un tocător. O feliezi şi serveşti imediat bruschetele cu usturoi şi kale.

Sursa + foto: ohmyveggies.com

Bruschete cu măsline şi smochine

Bruschete cu vinete, de post

Bruschete delicioase cu ciuperci şi spanac

Loading...