Frumoasă, talentată, cu mult umor şi mereu cu zâmbetul pe buze. Cristina Cioran şi-a dorit dintotdeauna să fie „actriţă sau cântăreaţă prin baruri“, spune ea.

Cu toate că este foarte ocupată, Cristina şi-a făcut puţin timp ca să ne întâlnim şi să vorbim despre mâncare, despre meseria ei şi despre planurile pe care le are. Exuberanta actriţă este fascinantă: la ea totul este spectacol teatral şi gastronomic.

Bunatati à la Cristina

Cristina Cioran adoră să... bucătărească. Echipată corespunzător cu şorţ, cuţit şi cu ingredientele necesare, ne-am întâlnit într-una din zilele acestea de... iarnă. „Sunt gurmandă, îmi place foarte mult să gătesc şi eu zic că sunt chiar un adevărat masterchef în bucătăria de acasă!“, îmi spune ea râzând, şi continuă: „Iubitul meu găteşte extraordinar, astfel că, de cele mai multe ori, face el tot felul de mâncăruri bune. Suntem pasionaţi de bucătăria asiatică, aşa că avem, de câteva ori pe săptămână, câte un curry sau un orez cu legume şi condimente ba thailandeze, ba chinezeşti.“ Mă uit la ea uimită pentru că are o siluetă de invidiat! Sunt curioasă dacă ţine vreo dietă. „Nu, nu ţin pentru că nu reuşesc. Încerc să mănânc cât de puţin şi numai lucruri care nu îngraşă. Uneori nu-mi iese, pentru că mai greşesc.“

Legătura dintre Cristina Cioran şi mâncarea bună s-a creat încă din copilărie. Pe la 10 ani, împreună cu sora ei, gătea pentru prima dată, cartofi la cuptor. Bineînţeles, nu singure, ci sfătuite telefonic de mătuşă. „Au ieşit extraordinari! Am vrut să le facem o surpriză părinţilor şi ne-a ieşit“, îmi spune amuzată, şi continuă: „Ador pulpa de viţel la cuptor, cu garnitură de legume la grătar. Asta pe care o fac acum. Pulpa a stat la fezandat cam o zi în frigider, cu câteva condimente: sare, piper, usturoi strivit, vin, puţină zeamă de lămâie şi cimbru. Am băgat-o în cuptor, la foc mediu, cu puţină apă, acoperită cu foaie de copt, nu cu folie de aluminiu, şi o las două ore. Din când în când o mai stropesc cu sosul format în tavă. Când este aproape gata, dau deoparte foaia de copt şi o las să se rumenească“. La final, a fost un deliciu.

Visuri si dorinte

O întreb pe Cristina, care este actriţă de teatru şi film şi realizatoare TV, despre ce planuri mai are. „Am scris două piese de teatru pe care plănuiesc să le pun în scenă şi, de asemenea, intenţionez să realizez o emisiune de televiziune“, apoi mai spune: „Gătesc, iubesc, ador natura, merg mult cu bicicleta, înot. Îmi place foarte mult să călătoresc şi fac asta cât de des îmi permite timpul. Egiptul este una dintre destinaţiile mele favorite, apoi Italia, Spania, Anglia, şi lista poate continua“.

„Am multe visuri şi multe, multe aspiraţii. Îmi doresc sănătate, un copil şi să fiu fericită; desigur, vreau foarte mult să am curaj şi să‑mi dezvolt o afacere la care mă gândesc de foarte mult timp“, încheie frumoasa mea interlocutoare.

Mulţumim pentru ospitalitate chefului Cristi Ghimpu de la restaurantul Aqua Ballroom Militari, str. Gladiolelor, comuna Roşu

text: Maria Belu
foto: Sorin Stana

Loading...