Ce zici de un mix de legume, cu ou şi somon, totul preparat la cuptor? Această reţetă este un fel de omletă adaptată, care are un gust savuros şi este extrem de sănătoasă, dat fiind faptul că nimic nu este prăjit. În plus, combină aportul de vitamine şi proteine necesar pentru un organism sănătos!

Ingrediente pentru budică cu legume şi somon afumat, la cuptor

  • 6 ouă
  • 200 g somon afumat
  • 250 g mazăre din conservă
  • 30 ml ulei de măsline
  • 30 g smântână
  • ceapă verde
  • capere
  • sare
  • piper
  • pătrunjel uscat


Mod de preparare budincă cu legume şi somon afumat, la cuptor

Într-o tigaie, adaugă puţin ulei de măsline şi căleşte ceapa tăiată mărunt, alături de o parte din somonul afumat. Condimentează după gust şi adaugă puţin pătrunjel uscat. Lasă la răcit.

Bate bine ouăle, adaugă mazărea pe care o strecori în prealabil şi încorporează în această compoziţie somonul călit.

Într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt se toarnă compoziţia şi se bagă la foc mediu pentru 30 de minute. 

Când este gata, se scoate şi se serveşte cu restul de somon afumat şi iaurt sau smântână. Decoraţi cu capere.

Poftă bună! 

 

Loading...