Bunicii obişnuiau să conserve prunele pentru iarnă uscate. Aşa a apărut şi unul dintre cele mai iubite deserturi ale copilăriei tale, budinca cu prune şi orez.

De ce ai nevoie pentru budincă de prune cu orez

500 g prune uscate
300 g orez
2 l apă
130 g zahăr
un praf de sare

Cum se prepară budinca de prune cu orez

Speli prunele de câteva ori, până când apa scursă rămâne curată. Le pui la fiert şi le dai în clocot de 2-3 ori. Într-o tigaie mai adâncă pui puţin ulei la încins, perpeleşti orezul şi apoi adaugi câte puţin din apa în care au fiert prunele.

Când orezul este aproape gata, opreşti focul, scoţi prunele şi laşi la răcit. Caramelizezi zahărul, apoi îl stingi cu o cană din apă de la prune şi laşi să se topească. Scoţi sâmburii prunelor. Pui orezul, prunele fierte şi zahărul topit, la foc mic, amestecând din când în când.

Loading...