Dificultate medie
6 porţii
Preparare 1h 15’

Ingrediente:
450 g cartofi
2 cepe
2 ouă
150 ml smântână
300 g caşcaval
4 căţei de usturoi
sare
piper
chimen măcinat
oregano
1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi ceapa, apoi îi speli şi îi pui în strecurătoare.Tai cubuleţe cartofii şi îi fierbi, îi scurgi şi îi pui într-un vas termorezistent. Tai fiecare ceapă în patru.

Razi caşcavalul şi-l pui într-un castron. Baţi ouăle spumă şi le amesteci cu 200 g caşcaval ras, smântâna, ceapa şi usturoiul pisat. Condimentezi cu sare, piper, oregano şi chimen măcinat, după gust. Torni compoziţia peste cartofii din tavă. Presari caşcavalul rămas.

Dai la cuptor până când se leagă şi se rumeneşte. În momentul servirii, decorezi budinca de cartofi cu pătrunjel tocat mărunt.

Loading...