Budincă de ciuperci cu caşcaval

budinca de ciuperci cu cascaval jpeg

Dacă vrei ceva bun şi rapid, dacă se poate şi la cuptor, să nu pice prea greu şi să se poată mânca cald, iată o reţetă senzaţională de budincă cu cipuerci şi caşcaval. Se face cât ai zice peşte şi este foarte gustoasă. Este vremea verdeţurilor proaspete, aşa că trebuie să profiţi de ceapa verde, de verdeţurile aromate pline de vitamine.

Ciupercile sunt întotdeauna o variantă excelentă de a adăuga în mâncare, mai ales dacă este la cuptor. Este o budincă foarte bună, ce merge servită cu smântână proaspătă deasupra sau pătrunjel verde tocat mărunt, dacă eşti fan. Poţi pune şi parmezan ras, iese şi mai savuroasă. Oricum ar fi, este un preparat rapid ce merită făcut când nu prea ai timp şi vrei să surprinzi cu ceva bun de tot.

Ce trebuie să ai pentru reţeta de budincă de ciuperci şi caşcaval?

- jumătate de kg de ciuperci

- 100 de grame de caşcaval

- 200 de ml de smântână

- 50 de grame de făină

- 100 de grame de unt

- 50 de grame de ceapă (se poate pune şi ceapă verde)

- 2 linguri de mărar proaspăt tocat

- 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat

- 150 de grame de franzelă

- 300 de ml de lapte

- 4 ouă mai mari

- sare şi piper

Cum se face budinca de ciuperci cu caşcaval?

Se curăţă şi se spală bine ciupercile şi ceapa. Apoi, ceapa se toacă mărunt, iar ciupercile se taie felii subţiri. Se pune în tigaie untul la încins, apoi se adaugă ceapa, care se lasă la călit 2 minute. După aceea, se pun peste şi ciupecile, se pune capac şi se lasă să fiarbă până scade apa. Se condimentează cu sare şi piper.

Se lasă la răcit, apoi se adaugă franzela înmuiată în lapte şi zdrobită bine, caşcavalul ras, făina, gălbenuşurile, smântâna şi mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt. Se amestecă bine. Albuşurile se bat separat spumă şi se adaugă la final, amestecând încet.

Se unge o tavă cu unt, se presară cu pesmet, se încinge cuptorul bine şi se pune compoziţia. Se lasă la cuptor 40-50 de minute să se rumenească bine, apoi se scoate din cuptor şi se presară cu parmezan. Se poate pune şi smântână sau pătrunjel, după preferinţe. Este la fel de bună şi aşa. Poftă bună!