Dovleceii sunt delicioşi şi uşor de gătit. Îi poţi prepara sub diverse forme. Noi am ales să vă prezentăm o reţetă mai puţin cunoscută. Spor la gătit!

Ingrediente:
700 g dovlecei
5 linguri făină
100 g smântână
200 g telemea de oi, rasă
2 roşii, tăiate rondele
3 ouă
1 legătură ceapă verde
1 linguriţă bulion
1 legătură mărar
20 g unt
1 lingură pesmet
sare
piper

Mod de preparare:
Cureţi dovleceii şi îi speli. Îi tai rondele subţiri, le pui într-un bol şi le sărezi un pic. Laşi 10 minute şi apoi le storci bine de zeamă şi păstrezi câteva pentru a pune peste budincă.Amesteci dovleceii cu 2 ouă şi cu smântâna. Adaugi făina, telemeaua de oi, pesmetul, roşiile, mărarul şi ceapa tocate mărunt. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci bine compoziţia.

Ungi cu unt o tavă rotundă, torni compoziţia, pui peste ea rondele de dovlecel, torni deasupra un ou bătut cu o linguriţă de bulion şi coci budinca 30 de minute. O laşi să se răcească în tavă şi apoi o tai.

Dificultate medie
15 porţii
Timp de preparare: 1h

Loading...