Budincă de dovlecei

Budinca de dovlecei jpeg

Dovleceii sunt delicioşi şi uşor de gătit. Îi poţi prepara sub diverse forme. Noi am ales să vă prezentăm o reţetă mai puţin cunoscută. Spor la gătit!

Ingrediente: 700 g dovlecei 5 linguri făină 100 g smântână 200 g telemea de oi, rasă 2 roşii, tăiate rondele 3 ouă 1 legătură ceapă verde 1 linguriţă bulion 1 legătură mărar 20 g unt 1 lingură pesmet sare piper

Cureţi dovleceii şi îi speli. Îi tai rondele subţiri, le pui într-un bol şi le sărezi un pic. Laşi 10 minute şi apoi le storci bine de zeamă şi păstrezi câteva pentru a pune peste budincă.Amesteci dovleceii cu 2 ouă şi cu smântâna. Adaugi făina, telemeaua de oi, pesmetul, roşiile, mărarul şi ceapa tocate mărunt. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci bine compoziţia.

Ungi cu unt o tavă rotundă, torni compoziţia, pui peste ea rondele de dovlecel, torni deasupra un ou bătut cu o linguriţă de bulion şi coci budinca 30 de minute. O laşi să se răcească în tavă şi apoi o tai.