Budinca cu griş este desertul copilăriei tale. Bucură-te încă o dată de gustul său inconfundabil.

De ce ai nevoie pentru budinca de griş

1 l lapte › 300 g griş
› 5 ouă
› 150 g zahăr
› 1 esenţă de vanilie
› 500 g prune

Cum se prepară budinca de griş

Fierbi laptele cu grişul adăugat în ploaie, pe foc mic, până se îngroaşă, adaugi zahărul, esenţa de vanilie şi-l laşi să se răcească. Adaugi gălbenuşurile, amesteci bine şi încorporezi albuşurile bătute spumă tare.
Tai prunele în jumătate şi le scoţi sâmburii. Pui compoziţia de griş într-o formă termorezistentă (sau o tavă mică) unsă cu unt, aşezi jumătăţile de prune cu partea bombată în sus şi dai budinca la cuptor pentru circa 50 de minute, la foc mic.

Loading...