Aceste fructe dulci-acrişoare pot transforma orice desert într-o piesă de rezistenţă!

Ingrediente

1 pâine nu foarte proaspătă
1 l lapte
6 ouă
1 esenţă de vanilie
1 esenţă de portocale
350 g zahăr
300 g afine
1 linguriţă unt

Cum se prepară

Afinele se amestecă cu 100 g zahăr, se zdrobesc puţin cu furculiţa, apoi se pune totul pe foc mic şi se fierbe 15 minute, cât să se lege compoziţia. Laptele se amestecă cu ouăle, esenţele şi zahărul rămas, iar pâinea se taie cubuleţe. Într-un vas de ceramică uns cu unt, se aşază jumătate din pâine şi se toarnă jumătate din compoziţia de lapte şi ouă. Se lasă câteva minute pentru ca pâinea să absoarbă laptele, apoi se întinde compoziţia de afine. Cubuleţele de pâine rămase se pun în compoziţia de lapte, se lasă câteva minute, apoi se răstoarnă ­totul în vas, peste afine. Se întind uniform, se presară peste budincă câteva afine şi se dă la cuptor pentru o oră şi 15 minute, până se rumeneşte frumos.

Loading...