Peştele poate fi preparat în mai multe feluri: prăjit, la cuptor, la grătar, în ciorbă sau, de ce nu, în budincă. Încearcă reţeta noastră şi nu vei da greş!

Dificultate mică
Preparare 75'
Pentru 4 porţii

Ingrediente

800 g fileuri de peşte alb
4 cartofi
1 broccoli mic
50 g unt
4 ouă
400 ml iaurt simplu
150 g caşcaval
mărar verde
nucşoară rasă
½ lămâie
sare
piper

Mod de preparare

Cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu puţină sare, scurgi zeama şi îi laşi să se răcorească. Desfaci broccoli în bucheţele şi le fierbi în apă cu sare circa 6-7 minute, apoi scurgi zeama şi le laşi să se răcească.

Baţi ouăle într-un castron împreună cu caşcavalul ras, iaurtul simplu, puţin mărar tocat fin, sare şi piper, după gust. Ungi generos o formă termorezistentă cu unt, aşezi pe fundul ei un strat de cartofi fierţi şi câteva bucheţele de broccoli, adaugi fileurile de peşte condimentate cu sare, piper şi nucşoară rasă, după gust. Apoi acoperi cu un alt strat de cartofi fierţi şi broccoli.

Peste aceste straturi torni sosul preparat din ouă, iaurt şi caşcaval, adaugi câteva cubuleţe de unt, după care introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-45 de minute. Serveşti
budinca de peşte caldă sau rece, garnisită cu felii de lămâie.

Loading...