Budincă de varză

budinca de varza jpeg

Din ingrediente simple şi combinate meşteşugit poţi prepara feluri şi gustoase, şi sănătoase.

Ingrediente 1 varză 80 g smântână 150 g caşcaval ras piper 2 linguri pesmet 3 ouă 3 linguri unt sare 1 legătură mărar tocat sos de roşii, opţional sos de smântână, opţional

Mod de preparare

Tai varza în patru şi o pui la fiert în apă cu sare, aproximativ 10 minute, o laşi la răcit, o tai fideluţă şi o mai ţii, dacă e cazul, la scurs. Baţi ouăle, le amesteci cu smântâna, adaugi varza, pesmetul, caşcavalul, mărarul, 2 linguri de unt topit şi omogenizezi bine. Dacă vrei, mai presari sare şi piper, după gust. Ungi un vas termorezistent cu o lingură de unt, torni compoziţia şi dai la cuptor până când se rumeneşte. O serveşti ca atare sau cu sos de smântână ori de roşii.