O poţi gusta simplă sau o poţi folosi drept cremă pentru prăjituri. Mâncată rece, budinca italiană de lămâie este un desert răcoritor în zilele caniculare de vară.

De ce ai nevoie pentru budincă italiană de lămâie

480 ml suc proaspăt de portocale

200 g zahăr

35 g amidon

240 ml frişcă

1 lingură zahăr pudră

Cum se prepară budincă italiană de lămâie

Strecori zeama de lămâie şi o combini cu zahărul. Ţii pe foc până când se topeşte zahărul. Dacă este prea acră, mai poţi adăuga zahăr. Încorporezi amidonul şi amesteci până se îngroaşă budinca. O torni în forme care trebuie să fie cât mai reci, o laşi să ajungă la temperatura camerei, o înveleşti în folie şi o dai la rece peste noapte. Mixezi frişca cu zahărul pudră şi decorezi formele de budincă.

Sursa foto http://www.mitzyathome.com/

Loading...