Este un preparat indian pe care vrem să vi-l prezentăm şi să convingem să-l gătiţi. Dar, înainte vp vom dezvălui secrete din bucătăria indiană. La prepararea tradiţionalului curry indian se folosesc aproximativ 25 de condimente, în combinaţii diferite. Garam Masala este una dintre celebrele combinaţii de condimente. Cele mai populare condimente din bucătăria indiană sunt: curcuma, ghimbirul, coriandrul, cuişoarele parfumate, scorţişoara, piperul, cardamomul, seminţele de chimen, usturoiul, şofranul, nucşoara, schinduful şi seminţele de mac. Baza mâncărurilor o formează ceapa, usturoiul, ghimbirul şi roşiile.

Ingrediente

450 g piept de curcan tocat
1 ceapă mare roşie
2 căţei de usturoi zdrobiţi
1 lingură ulei de măsline
2 linguri ghimbir proaspăt tocat
1 ardei gras roşu
1 linguriţă pudră de curry
100 ml suc de roşii
4 linguri conservă de mango (chutney)
100 ml iaurt simplu degresat
1 lingură frunze de coriandru
2 linguri pesmet
sare
ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Încălzeşti uleiul, adaugi ceapa tocată mărunt, usturoiul, ghimbirul şi le prăjeşti, amestecând permanent, 5 minute, până când ceapa începe să se rumenească uşor. Scoţi deoparte, într-un castron mare, jumătate din amestec.

În amestecul rămas în tigaie adaugi ardeiul gras tăiat cubuleţe şi îl prăjeşti până devine crocant. Adaugi o linguriţă de curry, prăjeşti un minut, adaugi sucul de roşii şi două linguri chutney de mango tocat şi mai fierbi un minut.

În amestecul de ghimbir cu ceapă din castron adaugi două linguri de chutney, carnea de curcan tocată, iaurtul, frunzele de coriandru tocate, pesmetul şi sare. Amesteci bine toate ingredientele. Împarţi compoziţia în părţi egale, modelezi burgeri pe care îi prăjeşti în ulei bine încins, până se rumenesc frumos pe ambele părţi. Îi serveşti calzi.

Loading...
Evaluează articolul