Dacă preparatele tradiţionale nu sunt pe placul tău pentru Crăciun îţi recomandăm această reţetă de burgeri de curcan, ce este gata într-o oră.

Ingrediente necesare pentru burgeri de curcan:

  • 500 g pulpă de curcan fără os
  • 2 căţei usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 1 lingură parmezan
  • 1 lingură pesmet
  • 1 lingură muştar
  • 1 lingură pastă de ardei
  • ulei
  • sare
  • piper

Pentru servit

  • 5 chifle
  • 10 frunze de salată verde
  • 5 felii de brânză
  • cheddar
  • sos picant, după preferinţe

Mod de preparare burgeri de curcan:

Toci carnea, apoi o amesteci cu ceapa şi cu usturoiul tocate. Adaugi pesmetul, parmezanul, muştarul, pasta de ardei, oul, sare şi piper, după gust. Amesteci bine compoziţia şi o dai la rece cel puţin 1 oră. Ulterior, formezi burgerii, îi aplatizezi, îi ungi cu ulei şi îi frigi, pe grătarul încins, câte 5 minute pe fiecare parte ca să nu se usuce şi să rămână suculenţi.

Tai chiflele în două, le prăjeşti şi pe ele pe grătar, apoi aşezi pe fiecare sosul preferat, o frunză de salată, burgerul, o felie de brânză, sos, altă frunză de salată şi acoperi cu cealaltă felie de chiflă.

Loading...