Dacă ai copii, vei putea să îi păcăleşti să mănânce broccoli sub forma acestor burgeri.

De ce ai nevoie ca să faci burgeri din quinoa, broccoli şi năut:

  • 2 căni bucheţele de broccoli
  • 1 cană tulpini de broccoli
  • 1 conservă de 400 g de năut, scurs şi clătit
  • 1 cană quinoa fiartă
  • 1 lingură muştar
  • 1/2 ceaşcă drojdie de bere
  • 4 - 6 linguri făină de quinoa
  • 2 linguriţe pudră de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Cum prepari burgeri din quinoa, broccoli şi năut:

Dacă ai oală pentru fierbere la aburi, fierbi astfel broccoli circa 7-8 minute, sau dacă nu, în apă fierbinte. Îi scurgi şi îi laşi să se răcească până poţi să le manevrezi cu mâna. Le pui în robotul de bucătărie şi le mărunţeşti în bucăţi foarte mici, 10 - 15 secunde. Adaugi năutul, quinoa şi muştarul şi pasezi până când începe să se formeze un aluat. Transferi amestecul într-un bol, adaugi celelalte ingrediente (începând cu 4 linguri de făină de quinoa) şi frămânţi cu mâna până când aluatul poate fi format în chiftele, adăugând mai multă făină de quinoa dacă e necesar. Faci burgeri şi îi aşezi pe un platou. Îi dai la frigider cel puţin 1 oră.

Preîncălzeşti cuptorul la 200 grade. Tapetezi o tavă pentru cuptor, pui burgerii şi îi coci la mijlocul cuptorului 20 - 30 minute, întorcându-i la jumătatea timpului, până când devin crocanţi.

Sursa: https://www.simplyquinoa.com

Loading...