Este o altă modalitate de a mânca faimoasa mămăligă pe care mulţi o adoră. Pe lângă tradiţionala brânză şi smântână, aflăm că o putem combina de minune cu fructe de mare şi peşte!

Canapele de mămăligă cu cremă de brânză - Ingrediente:

Pentru mamaliga:

100 g făină de mălai
400 ml de apă
sare
puţin ulei

Pentru crema de brânză:

1 pachet de 200 g de file de somon afumat
o legatură mică de mărar
300 g cremă de brânză
condimente pentru crema de brânză (ierburi italiene)
decor: câteva boabe de piper roz şi cozi de ceapă verde

Canapele de mămăligă cu cremă de brânză - Mod de preparare:

1. Am amestecat crema de branza cu ierburi italiene si marar tocat. Somonul, o parte l-am maruntit bine, iar din alte 2 felii am facut trandafirasi de somon.
2. Se pune pe foc o oala cu apa, se adauga sare, iar cand apa incepe sa fiarba, se adauga malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un tel astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Se lasa sa fiarba 20 minute la foc mic. Cand e gata, se pune mamaliga intr-o tava dreptunghiulara si se lasa sa se raceasca.
3. Cand mamaliga s-a racit, se iau 2 forme rotunde, una mai mare, alta mai mica si se decupeaza forme cu acestea, cam de 2 cm grosime.
4. Se incinge bine o tigaie, se adauga ulei aromatizat de trufe si apoi se prajesc bucatile de mamaliga pe ambele parti, pana cand capata o culoare rumena, apoi se scot din tigaie pe servete de hartie absorbanta.
5. Se aseaza pe farfurii rondelele de mamaliga rumenite. Am ales doua variante de prezentare: una in care am pus o bucata mai mare de mamaliga, crema de branza cu ierburi, trandafirasul de somon si am decorat cu codite de ceapa si boabe de piper roz. In cea de-a doua farfurie am pus bucatile mai mici de mamaliga, am asezat deasupra crema de branza si bucatile tocate de file de somon, decorand tot cu codite de ceapa verde si piper roz.

Sursa

Loading...