Cannelloni cu carne şi sos bechamel

cannelloni cu carne si sos bechamel jpeg

Este un fel de mâncare tipic italienesc, dar a fost adoptat rapid şi în bucătăriile din România. Cannelloni cu carne şi sos bechamel este o mâncare săţioasă pe care o poţi împărţi chiar şi cu colegii de serviciu dacă decizi să iei şi la pechet.

Cannelloni cu carne şi sos bechamel - Ingrediente (6 porţii)

13 bucăţi cannelloni 500 g carne tocată de vită 2 cepe 4 căţei de usturoi 200 g roşii pasate 150 g caşcaval 2 linguri ulei ½ linguriţă busuioc uscat sare piper pătrunjel

900 ml lapte

50 g unt

4 linguri făină

Cannelloni cu carne şi sos bechamel - Mod de preparare

Căleşti ceapa şi usturoiul tocate mărunt în uleiul încins. Adaugi carnea şi o căleşti până când scade toată zeama. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai deoparte.

Fierbi canelloni în apă cu sare 4 minute. Îi scurgi, îi ungi cu ulei şi îi acoperi cu o folie de plastic ca să nu se usuce.Pentru sosul Bechamel, topeşti untul, pui făina, încorporezi şi adaugi laptele treptat, amestecând continuu cu un tel. Laşi pe foc mic până capătă consistenţă. Condimentezi cu sare şi piper.

Pui patru linguri de sos peste carne şi omogenizezi. Umpli cannelloni cu acest amestec şi îi aşezi într-o tavă dreptunghiulară de aluminiu unsă cu ulei, în care ai turnat jumătate din sosul Bechamel. Torni şi restul de sos peste cannelloni şi-l întinzi uniform. Pui deasupra roşiile pasate, presari busuiocul şi caşcavalul ras.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute. Serveşti cannelloni calzi presăraţi cu pătrunjel tocat.