Cu o umplutură minunată de caşcaval şi parmezan, acest preparat italienesc este un adevărat festin. Încearcă şi tu reţeta simplă de cannelloni cu spanac şi brânză, la cuptor. În doar 40 de minute, mâncarea va fi gata, iar cei dragi te vor complimenta pentru gustul bogat al pastelor

Cannelloni cu spanac şi brânză, la cuptor - Ingrediente

1 mână deparmezan ras
2 x 250 g cutii de mascarpone
100 g caşcaval, dat prin răzătoare
coaja şi zeama de la 2 lămâi
1 mână de nuci tocate
180 g spanac baby, tocat
sare grunjoasă
piper negru măcinat
20 g salvie proaspătă
2-3 linguri unt
12 foi de lasagna

Cannelloni cu spanac şi brânză, la cuptor - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 190 de grade Celsius. Amesteci jumătate din cantitatea de parmezan cu brânza mascarpone, caşcavalul ras, coaja şi zeama de lămâie şi nucile pisate. Pui un sfert din această compoziţie deoparte, apoi combini restul cu spanacul. Condimentezi cu sare şi piper după gust.

Rumeneşti frunzele de salvie proaspătă în unt topit şi adaugi jumătate din compoziţia de brânză şi spanac, păstrând restul pentru altă etapă a reţetei. Pui cu o lingură compoziţia de-a lungul unei foi lungi de lasagna şi o rulezi bine. Aşezi bucăţile de cannelloni într-o tavă de copt nu foarte adâncă, pui amestecul de brânză pe care l-ai păstrat mai devreme, torni o jumătate de pahar cu apă şi presari parmezanul pe care l-ai păstrat şi frunzele crocante de salvie. Acoperi tava cu folie şi o dai la cuptorul încins, în prealabil, 20 de minute.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Cannelloni cu carne de vită. Reţetă italiană

Cannelloni cu carne tocată

Cannelloni cu carne şi sos bechamel

Cannelloni cu carne de vită

Cannelloni umpluţi cu carne de pui

Loading...