Cannelloni umpluţi cu brânză şi spanac

Cannelloni with Spinach jpeg

Dacă eşti fan paste, vei aprecia cu siguranţă această reţetă gustoasă de cannelloni umpluţi cu brânză şi spanac.

Ingrediente ● 400 g paste cannelloni ● 3 linguri ulei ● 800 g spanac proaspăt ● 1 ceapă ● 3 căţei usturoi ● 200 g caşcaval ● 50 g parmezan ras ● 1 ou ● piper negru ● sare ● 1 vârf de cuţit nucşoară rasă ● 350 g sos Bolognese ● 100 g roşii cherry ● frunze de busuioc

Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le stropeşti cu o lingură de ulei şi le laşi să se răcească. Cureţi, speli spanacul şi-l fierbi în apă sărată 2 minute. Îl scurgi şi-l toci. Încingi 2 linguri de ulei şi căleşti ceapa şi usturoiul tăiate mărunt. Adaugi spanacul şi mai laşi 2 minute. Tai caşcavalul cubuleţe şi-l pui peste spanac, cu jumătate din parmezanul ras.

Adaugi oul bătut uşor, condimentezi cu nucşoară, sare şi piper, după gust şi amesteci bine. Umpli cannelloni cu amestecul de spanac. Torni jumătate din sosul Bolognese într-un vas de copt, aşezi 2 straturi de cannelloni şi torni sosul rămas. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, 35- 40 de minute. Spre finalul coacerii, scoţi tava, presari restul de parmezan şi aşezi roşiile. Mai ţii puţin la cuptor să se gratineze. Le serveşti decorate cu frunze de busuioc.