Dacă preferi cârnaţii făcuţi în casă, ghidează-te după această reţetă simplă.

Ingrediente
6 metri maţe de porc, curăţate şi spălate
3 kg carne de porc
1 kg slănină
1 lingură boia de ardei uite
1 lingură boia de ardei dulce
sare
piper
15 căţei de usturoi
150 ml vin roşu
salată de varză acră
cartofi fierţi

Mod de preparare - Cârnaţi de casă

Dai carnea şi slănina prin maşina de tocat şi le amesteci. Pisezi usturoiul. Adaugi în carne boiaua, sare, piper, după gust, apoi usturoiul. Acoperi vasul şi laşi deoparte 15 minute, apoi torni vinul peste carne. Dai amestecul la frigider cel puţin 2 ore. Între timp, ţii maţele câteva minute în apă caldă cu sare.

Montezi accesoriul de cârnaţi la maşina de tocat, faci un nod la capătul maţului şi formezi cârnaţii, având grijă ca din când în când să răsuceşti maţul pentru a delimita cârnaţii unul de altul. Îi ţii la vânt înainte de a-i prăji sau frige pe grătar. Îi serveşti alături de salată de varză şi, dacă vrei, de cartofi.

Loading...