Pentru masa de prânz, vă recomandăm o tartă cu carne de curcan.

Ingrediente:

Pentru aluat:
175 g făină
1 vârf de cuţit cu sare
100 g unt
3 gălbenuşuri
3 linguri apă rece

Pentru umplutură:
600 g carne curcan
200 g bacon
3 legături ceapă verde
300 g ciuperci
4 ouă
5 linguri smântână
150 g caşcaval
1 mână mieji floarea-soarelui
1 legătură pătrunjel
ulei, sare, piper

Mod de preparare:

Amesteci făina cu un praf de sare şi adaugi untul tăiat. Faci o adâncitură în centru, pui gălbenuşurile, torni apa şi frămânţi un aluat omogen, pe care îl pui la rece 30 de minute.

Pentru umplutură, speli carnea şi o pui la fiert cu o jumătate de linguriţă de sare. Este gata când furculiţa intră uşor în ea. Apoi o scurgi şi o laşi să se răcească. Cureţi şi speli ceapa verde şi ciupercile, le scurgi şi le toci mărunt. Încingi două linguri de ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa tocată mărunt. Când s-a înmuiat puţin, adaugi ciupercile şi baconul tăiat cubuleţe. Ţii pe foc circa 4 minute şi apoi laşi la răcit. Toci carnea de curcan, adaugi ceapa, baconul şi ciupercile călite. Spargi ouăle, adaugi smântâna, pătrunjelul tocat, sarea şi piperul, după gust. Amesteci până se omogenizează ingredientele. Scoţi coca de la frigider şi o întinzi într-un vas termorezistent, îmbraci şi pereţii până la jumătate, înţepi cu furculiţa şi o coci în cuptorul preîncălzit 10 minute.

Scoţi şi laşi puţin la răcit. Torni compoziţia de carne peste aluat, presari caşcavalul ras şi miejii de floarea-soarelui. Introduci din nou în cuptor pentru 10 minute.

Serveşti tarta călduţă, decorată cu frunze de salvie sau de oregano!

Dificultate medie
6 porţii
Timp de preparare: 1h şi 35’

Loading...
Evaluează articolul