Această metodă funcţionează pentru orice bucată de carne. Nu trebuie să îţi fie teamă să găteşti friptură acasă, dacă foloseşti o bucată de carne proaspătă şi ai o tigaie grill, iată o reţetă perfectă ca să faci carne de vită la grătar delicioasă. Pentru început, trebuie să ştii că bucata de carne trebuie să stea la temperatura camerei pentru puţin timp, aşa că scoate carnea de la frigider din timp şi las-o să se odihnească puţin înainte să o găteşti.

Ingrediente pentru carne de vită la grătar 

Carne de vită după preferinţă- poţi folosi orice parte
1 linguriţă sare
1 linguriţă piper
1/2 linguriţă piper alb
ulei
3 linguri de unt
2 căţei de usturoi

După ce ai lăsat carnea să se odihnească la temperatura camerei, amestecă condimentele şi acoperă carnea cu ele. Amestecă untul cu usturoiul mărunţit. Pune o tigaie pe foc şi aşează carnea pe tigaie. Las-o să se gătească pentru 2-3 minute şi întoarce-o pee fiecare parte, dacă bucata de carne este mai groasă, las-o să se prăjească şi pe margini.  Bagă carnea la cuptor după ce s-a rumenit puţin. Las-o cam 5 minute dacă nu este foarte groasă. Pune peste fiecare bucată de carne un pic din amestecul de unt şi usturoi, după ce le-ai scos de la cuptor. Trebuie să laşi carnea să stea la odihnit pentru măcar 10 minute. Serveşte-o cu o salată.

O altă variantă este să găteşti carnea de vită doar în tigaie. După ce se prăjeşte bine pe toate părţile, adaugă untul, usturoiul şi o legtură de rozmarin şi mai găteşte pentru 10 minute, stropind carnea cu untul încins. Las-o la odihnit şi serveşte-o. 

Loading...