Ca garnitură la friptură, sau simpli cu salată de sezon, cartofii aromaţi cu parmezan nu au cum să nu fie pe gustul întregii familii.

De ce ai nevoie ca să faci cartofi aromaţi cu parmezan:

3 cartofi mari
1/4 cană ulei
1 lingură pudră de usturoi
1 lingură amestec italian de condimente (busuioc, oregano, rozmarin)
sare
piper negru măcinat
1/2 cană parmezan ras
pătrunjel verde tocat, pentru ornat
sos Caesar, pentru servit
Cum prepari cartofi aromaţi cu parmezan:
Preîncălzeşti cuptorul la 200°.
Tai cartofii felii groase. Îi pui în tavă, torni peste ei ulei, presari pudra de usturoi şi amestecul italian de condimente şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci până se combină bine, apoi îi întorci cu pieliţa în jos. Presari parmezan şi-i dai la cuptor până devin aurii şi crocanţi, 25-27 minute.
Îi ornezi cu pătrunjel şi îi serveşti cu sos Caesar.
Loading...