Cartofi cu brânză la cuptor

cartofi cu branza la cuptor StockFood 00352815 jpeg

Cartofii sunt preferaţii tăi? Atunci cu siguranţă această reţetă de cartofi cu brânză la cuptor va fi pe placul tău, mai ales că este o variantă simplă pentru cină.

Cartofi cu brânză la cuptor - Ingrediente

1 kg cartofi 1 lingură unt 3 linguri brânză 1 ceaşcă smântână 4-5 ouă

Cartofi cu brânză la cuptor - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Fierbi ouăle tari, le cureţi şi le tai felii. Speli cartofii, îi cureţi şi îi feliezi.

Tapetezi o cratiţă cu unt, aşezi un strat de cartofi, condimentezi cu sare, presari brânză rasă, apoi aşezi un strat de felii de ouă. Repeţi, aşezi încă un strat de cartofi, brânză şi ouă. Pui puţin unt după fiecare ingredient. Torni o ceaşcă de smântână la final, după ultimul strat de cartofi.

Presari încă puţină brânză rasă, pui câteva bucăţele de unt şi dai cratiţa la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 45 de minute, până se rumeneşte preparatul.