Cartofi cu cârnaţi la cuptor

1 joi cartofi cu carnati jpg jpeg

Mâncare tradiţională, ca la mama sau bunica, foarte săţioasă şi gustoasă.

De ce ai nevoie ca să găteşti cartofi cu cârnaţi la cuptor:

6 cartofi fierţi în coajă 300 g caşcaval ras 4 ouă fierte 50 g smântână 1 legătură ceapă 2 cârnaţi prăjiţi sare piper ulei, pentru uns

Cum prepari cartofi cu cârnaţi la cuptor:

Cureţi cartofii de coajă, îi zdrobeşti şi îi amesteci cu smântâna, cu jumătate din cantitatea de caşcaval şi cu ceapa verde

tocată. Tai cârnaţii şi ouăle după dorinţă. Ungi o tavă aşezi cartofii, pui ouăle şi cârnaţii, potriveşti gustul de sare şi piper, apoi presari restul de caşcaval. Dai tava la cuptorul încins şi ţii până când se gratinează caşcavalul.