Mâncare tradiţională, ca la mama sau bunica, foarte săţioasă şi gustoasă.

De ce ai nevoie ca să găteşti cartofi cu cârnaţi la cuptor:

6 cartofi fierţi în coajă
300 g caşcaval ras
4 ouă fierte
50 g smântână
1 legătură ceapă
2 cârnaţi prăjiţi
sare
piper
ulei, pentru uns

Cum prepari cartofi cu cârnaţi la cuptor:

Cureţi cartofii de coajă, îi zdrobeşti şi îi amesteci cu smântâna, cu jumătate din cantitatea de caşcaval şi cu ceapa verde
tocată. Tai cârnaţii şi ouăle după dorinţă. Ungi o tavă aşezi cartofii, pui ouăle şi cârnaţii, potriveşti gustul de sare şi piper, apoi presari restul de caşcaval. Dai tava la cuptorul încins şi ţii până când se gratinează caşcavalul.

Loading...