Cartofi cu pui la cuptor

cartofi frantuzesti jpeg

Pentru această reţetă de cartofi cu pui la cuptor poţi folosi cartofi noi, pentru că tot este anotimpul lor, iar tarabele sunt pline. Plus că vei da un plus de gust mâncării.

Cartofi cu pui la cuptor - Ingrediente

500 g carne tocată de pui 800 g cartofi 1 legătură ceapă verde 3 linguri ulei 5 linguri telemea, rasă 2 linguri caşcaval ras 4 linguri smântână 50 ml supă de pui sare piper pătrunjel verde tocat

Cartofi cu pui la cuptor - Mod de preparare

Se fierb cartofii în coajă, se scurg, se curăţă de coajă şi se taie felii groase. Se căleşte ceapa tocată mărunt şi când se înmoaie se adaugă carnea tocată, sare, piper, după gust. Se lasă la călit până când carnea este bine pătrunsă şi scade toată zeama. Se aşază un rând de felii de cartofi într-o formă termorezistentă, unsă cu ulei, se adaugă carnea tocată şi se acoperă cu un alt rând de felii de cartofi. Se presară deasupra brânza şi caşcavalul amestecate cu smântână, se adaugă supa de pui şi se pune forma la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Mâncarea de cartofi cu pui la cuptor se serveşte imediat, garnisită cu pătrunjel verde.