Cartofi cu sfeclă şi hrean. Reţetă elveţiană

cartofi rosti jpeg

Rösti este un preparat elveţian, alcătuit în mare parte din cartofi, preparaţi în stilul unei plăcinte. Iniţial, era un preparat pentru micul dejun, dar în prezent este consumat în toată Elveţia. Încearcă şi tu această reţetă de cartofi cu sfeclă şi hrean, recomandată de Jamie Oliver.

Cartofi cu sfeclă şi hrean – Ingrediente

2 cartofi mari ½ ceapă roşie 1 căţel de usturoi 1 ½ linguriţă chimion 3 linguri ulei 2 sfecle roşii 2 linguri de sos de hrean*

Cartofi cu sfeclă şi hrean – Mod de preparare

Dai prin răzătoarea cea mare cartofii, apoi storci excesul de lichid din ei.

Cureţi şi tai fin ceapa, pisezi usturoiul, apoi rumeneşti uşor chimionul într-o tigaie uscată. Speli şi cureţi sfecla roşie, apoi o dai prin răzătoare.

Amesteci cartofii, ceapa şi usturoiul într-un castron mare, adaugi chimionul şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Frămânţi cu mâna şi formezi 4 chiftele turtite, precum cele de la burgeri.

Încingi uleiul într-o tigaie şi prăjeşti aceşti cartofi rösti la foc mediu-mic, aproximativ 10 minute, pe fiecare parte. Îi întorci cu grijă şi, dacă este nevoie, adaugi mai mult ulei.

Combini sfecla rasă cu sosul de hrean într-un castron şi serveşti combinaţia peste cartofii rösti.

Sosul de hrean se prepară din următoarele ingrediente

250 ml smântână grasă

câteva grame hrean ras

1 lingură muştar Dijon

1 linguriţă oţet din vin alb

1/2 linguriţă sare grunjoasă

1/4 linguriţă piper negru măcinat

Pui toate ingredientele într-un bol mediu şi amesteci până obţii o compoziţie cremoasă şi omogenă. Dai crema de hrean la frigider cel puţin 4 ore sau o laşi peste noapte, pentru a permite aromelor să se combine.

Surse: jamieoliver.com, foodnetwork.com

Mic dejun elveţian

Mic dejun elveţian

Fondue clasic

Fondue clasic