Cartofii copţi sunt o mâncare de suflet, reconfortantă. Cu o umplutură bogată, aceşti cartofi dulci pot fi o cină savuroasă, iar cei mici vor mânca un preparat sănătos!

 

Ingrediente

2 cartofi dulci mari

200 g piept de pui, fără os şi piele

100 g boabe fasole roşie din conservă

1 ardei iute

½ ceapă roşie

150 g brânză cheddar  

½ linguriţă nucşoară măcinată

3 linguri ulei vegetal 

sare

piper 

 

Speli cartofii, îi ştergi şi îi înţepi din loc în loc cu furculiţa. Speli pieptul de pui, îl ştergi cu un prosop de hârtie, îl condimentezi cu sare şi piper după gust. Transferi cartofii şi puiul într-o tavă de aragaz, stropeşti cu 2 linguri de ulei şi dai tava la cuptorul preîncălzit la 190 °C, 30 de minute carnea şi 45 de minute cartofii. Laşi la răcorit.

Tai cartofii în jumătăţi, scobeşti miezul cu o lingură şi îl pui într-un bol. Adaugi pieptul de pui făcut fâşii, fasolea bine scursă, restul de ulei, nucşoara, sarea şi piperul după gust.

Omogenizezi, umpli fiecare jumătate de cartof, apoi pui ceapa tăiată julien, rondelele de ardei iute şi brânza cheddar rasă. Dai tava la cuptor încă 15 minute, până se topeşte brânza. Serveşti preparatul cald, decorat cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock