Pregăteşte un fel de mâncare ce nu te va ţine mult în bucătărie, dar care va fi un adevărat succes culinar!

Ingrediente

6 cartofi

1 ceapă potrivită

250 g bacon (sau şuncă presată)

2 linguri smântână

2 linguri telemea de oi rasă

2 linguri ulei

2 linguri caşcaval

pătrunjel verde

sare

piper

Mod de preparare

Fierbi cartofii cu tot cu coajă, în apă cu sare, îi strecori, îi cureţi de coajă şi-i tai felii mai groase. Separat, tai ceapa mărunt, o căleşti în uleiul încins, adaugi baconul tăiat felii sau şuviţe şi le căleşti împreună până devine baconul crocant. Ungi un vas termorezistent cu ulei şi aşezi feliile de cartofi presărate cu sare intercalate cu baconul prăjit. Presari telemea rasă, piper, după gust, adaugi smântâna, caşcavalul ras şi introduci vasul la cuptor pentru circa 20 de minute. Îi serveşti calzi, garnisiţi cu pătrunjel verde tocat pre sărat deasupra. Merg alături de o salată asortată.

Loading...