Vrei să pregăteşti masa rapid pentru cei dragi? Încearcă cartofii gratinaţi cu bacon. Sunt delicioşi, însă uşor de preparat, pentru că ai nevoie doar de o mână de ingrediente.Vei vedea cum vor dispărea de pe masă cât încă sunt fierbinţi.


  • Pregătire:10 min
  • Porții:5
  • Gătire:50 min
  • Timp total:1h
  • Categorie:aperitive
Ingrediente

6 fâşii bacon
4-5 cartofi, curăţaţi şi feliaţi
1 ceapă, tocată
100 g ciuperci, feliate
½ varză, tocată
100 ml supă de legume
1 linguriţă muştar
100 g caşcaval, ras
1 lingură mărar, tocat
sare
piper

 
Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Tai baconul bucăţele şi îl rumeneşti într-o tigaie 2-3 minute, până devine uşor crocant. Scoţi pe o farfurie. Căleşti ciupercile 4-5 minute până se îşi schimbă culoarea, apoi amesteci încă 2-3 minute cu ceapa.

Combini cu varza şi mai ţii pe foc 5 minute până se întrepătrund toate aromele şi varza se înmoaie. Potriveşti de gust cu sare şi piper. Adaugi supa de legume şi muştarul. Amesteci cu cartofii şi baconul. Dai la cuptor, într-o tavă, aproximativ 40 de minute. La final, presari caşcavalul şi mai ţii în cuptor până se topeşte. Serveşti cu mărar.

Sursa http://12tomatoes.com

Loading...