Săptămâna aceasta vă propunem o combinaţie perfectă a cinci ingrediente, pentru, probabil, cei mai buni cartofi noi copţi. Dar, la fel de bine, în loc de cartofi, poţi folosi morcovi, conopidă sau orice altă legumă.

Ingrediente

1 kg cartofi noi, spălaţi, necurăţaţi de coajă şi tăiaţi în jumătate
2 căţei usturoi, zdrobiţi
2 linguri ulei de măsline
zeama de la o lămâie
1 lingură coriandru
1 linguriţă sare

Mod de preparare

Încinge cuptorul bine de tot (e foarte important să-l laşi să se încingă cam 10-15 minute). Întinde o foaie de copt într-o tavă. Spală bine şi taie în jumătate cartofii şi pune-i într-un vas. Peste cartofi toarnă zeama de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul pisat şi sarea şi amestecă astfel încât toţi cartofii să fie acoperiţi. Aşază-i pe foaia de copt şi lasă-i în cuptor cam un sfert de oră, apoi întoarce-i pe partea cealaltă şi mai lasă-i 10 minute. Scoate-i din cuptor, presară coariandru pe deasupra şi serveşte-i ca atare sau ca garnitură la o friptură.

sursa: sweetphi.com

Loading...