E vremea cartofilor noi pe care îi poţi prepara în fel şi chip. Un exemplu foarte gustos este această reţetă de cartofi noi umpluţi cu brânză şi ceapă verde. Poate fi chiar cina din această seară!

Cartofi noi umpluţi cu brânză şi ceapă verde - Ingrediente

6 cartofi noi, mari
1 legătură ceapă verde (sau chivas)
200 g telemea de oi
1 lingură maioneză
1 linguriţă muştar dulce
sare
piper

Pentru garnitură
1 salată verde
½ ardei gras roşu
½ ardei gras galben
1 roşie

Pentru sos vinegretă
2 linguri oţet (sau zeamă de lămâie)
2 linguri ulei de măsline
sare
piper

Cartofi noi umpluţi cu brânză şi ceapă verde - Mod de preparare

Fierbi cartofii în coajă, îi scurgi şi îi scobeşti cu multă grijă să nu se sfărâme. Miezul scobit îl tai cubuleţe şi îl amesteci cu ceapa tăiată rondele, brânza dată pe răzătoare, maioneza, muştarul, sare şi piper, după gust. Umpli scobitura cartofilor cu amestecul preparat şi potriveşti încă o dată gustul. Separat amesteci salata verde cu ardeii tăiaţi fâşii, roşia feliată şi asezonezi cu sosul vinegretă, preparat prin amestecul ingredientelor menţionate. Serveşti cartofii noi umpluţi cu brânză şi ceapă verde cu salată. După gust, poţi folosi şi rucola sau păpădie.

Loading...