Cartofi umpluţi cu carne de vită

cartofi umpluti carne vita jpeg

Am pregătit tot felul de reţete de cartofi umpluţi. Dar mai rar ca aceasta, de cartofi umpluţi cu carne de vită care este atât de delicioasă de-ţi vine să te lingi pe degete.

Ingrediente pentru cartofi umpluţi cu carne de vită

4 cartofi mai mari (circa 600 g) 2 linguri ulei 50 g şuncă 200 g carne de vită tocată 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 ardei gras roşu 1 linguriţă cimbru 3 linguri smântână 50 g brânză tare 1 linguriţă chimen sare piper

Mod de preparare pentru cartofi umpluţi cu carne de vită

Se spală cartofii, se pun la fiert în apă cu un praf de ­sare şi chimen. Se fierb până se înmoaie, se scurg şi se lasă să se răcească. Şunca se taie cubuleţe şi se căleşte în uleiul încins împreună cu carnea de vită, ceapa şi ardeiul roşu, tocate mărunt sau fâşii subţiri, usturoiul pisat şi se condimentează cu cimbru, sare, piper, ­după gust. Se amestecă şi se lasă pe foc până scade zeama lăsată de carne.

Cartofii se taie în două pe lungime şi se scobesc pe centru. Ce se scoate se zdrobeşte şi se amestecă cu smântâna şi cu amestecul de carne. Se potriveşte gustul de sare şi

piper. Se umplu jumătăţile de cartofi cu amestecul pregătit, se presară cu brânza ­rasă şi se coc în cuptorul preîncălzit timp de 10 minute. Cartofii umpluţi cu carne de vită se servesc imediat.