Simplu de preparat, cartofii zdrobiţi cu usturoi şi parmezan sunt foarte gustoşi şi aromaţi.

Ingrediente

900 g cartofi
2 linguri ulei
3 linguri unt
4-5 căţei de usturoi, zdrobiţi
3 linguri pătrunjel tocat
2-3 linguri parmezan ras
sare
piper

Mod de preparare – Cartofi zdrobiţi cu usturoi şi parmezan

Preîncălzeşti cuptorul la 220 °C. Fierbi cartofii în coajă în jur de 15-20 de minute. Îi scurgi bine şi îi aşezi într-o tavă, apoi îi zdrobeşti ajutându-te de capătul unui pahar sau borcan, până se aplatizează.

Amesteci uleiul cu untul, usturoiul, 1 lingură de pătrunjel, sare şi piper, după gust. Încălzeşti câteva secunde până când untul se topeşte în totalitate. Torni peste cartofi. Dai la cuptor aproximativ 15 minute, presari parmezanul, apoi mai laşi încă 5-7 minute, până ce acesta se rumeneşte uşor. Serveşti cu pătrunjelul rămas.

Sursa http://littlespicejar.com

Loading...
Evaluează articolul