Fără niciun dubiu, în sezonul estival vrei să re răsfeţi cu deserturi răcoritoare, revigorante şi pline de vitamine. Aşadar, te întâmpinăm azi cu o reţetă de îngheţată cu fructe şi mentă!

Ingrediente: 200 ml lapte, 300 ml smântână, 100 g zahăr, 4 gălbenuşuri, 2 foi gelatină, 1 lingură lichior de portocale, 200 g frişcă, 250 g diverse fructe, mentă

Număr porţii: 2

Timp de preparare: 45 min

Dificultate: mică

Mod de preparare:

Speli fructele, le cureţi de coajă şi de sâmburi şi le tai în cuburi mici. Le laşi să se scurgă. Freci gălbenuşurile cu zahărul, lichiorul şi cu cele două foi de gelatină dizolvate în puţină apă călduţă.

Amesteci într-un vas laptele cu smântâna şi pui pe foc până se înfierbântă, apoi adaugi compoziţia de ouă. Laşi pe foc să dea un clocot, având grijă să nu se taie, apoi dai deoparte.

Amesteci fructele în compoziţie şi laşi să se răcească. Apoi amesteci cu frişca. Torni într-un bol ud şi pui în congelator cel puţin 2 ore.

Serveşti îngheţata ornată cu fructe şi frunze de mentă.

Loading...