Pastele sunt un preparat străvechi ce s-a răspândit în toată lumea odată cu Drumul Mătăsii.

Când au cucerit Sicilia în secolul VIII, arabii au adus cu ei primele paste uscate. Chinezii făceau paste din făină de orez chiar înaintea erei noastre. Etruscii sunt cei care au adus pastele în Italia şi conform mărturiilor istorice, în anul 400 î.e.n. erau mari consumatori de tăiţei.

Romanii nu au rămas nici ei mai prejos, pregăteau lagane, un fel de lasagne, dintr-un aluat pe bază de făină şi apă. În fine, se pare că italienilor li se atribuie meritul de a fi primii care au fiert pastele în apă, de aici ideea că pastele sunt un produs tipic italian.

Deşi nu există multe informaţii despre reţete vechi de preparare a pastelor, cele mai vechi sunt atribuite sicilienilor, care le pregăteau cu ingrediente de origine arabă, stafide şi scorţişoară.

sursa foto: Shutterstock

Loading...
Evaluează articolul