Nelipsită din meniul zilnic, pâinea este un aliment bogat în vitamine, minerale şi fibre esenţiale pentru buna funcţionarea a organismului. Consumată în cantităţi mari, poate să adauge câteva kilograme siluetei şi te poate îmbolnăvi.

Când dăunează sănătăţii

Potrivit unor date recente ale Institutului Naţional de Statistică, un român mănâncă în medie 546 de grame de produse de panificaţie, depăşind media europeană de 300 de grame pe locuitor. Din acest motiv, medicii atrag un semnal de alarmă. Consumul excesiv de pâine poate duce la obezitate, diabet, boli cardiovasculare şi creşterea colesterolului „rău“ (LDL). Chiar şi dacă este prăjită, pâinea îngraşă, deoarece prin acest proces se pierde doar apa din produs, caloriile rămânând aceleaşi. Indicat este să mănânci două felii de pâine la masă. În felul acesta, ţii la distanţă multe probleme de sănătate.

continuarea pe clickpentrufemei.ro

Loading...