Ai grijă unde îl ascunzi în frigider, pentru ca acest delicios cheesecake cu ciocolată nu va rămâne prea mult timp intact.

Ingrediente pentru cheesecake cu ciocolată

Pentru blat

300 g biscuiţi oreo cu ciocolată

6 linguri unt, topit

Pentru cremă

300 g ciocolată, topită

250 g cremă de brânză

250 g zahăr

30 g pudră de cacao

4 ouă

Pentru glazură

200 g ciocolată

200 g smântână pentru frişcă

1 lingură zahăr

ciocolată rasă, după gust

Mod de preparare – Cheesecake cu ciocolată

Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Mărunţeşti bine biscuiţii şi îi macini sau îi dai la blender. Amesteci cu untul. Pui compoziţia într-o tavă rotundă unsă cu puţin unt, presând-o uşor cu degetele. Dai la cuptor 5 minute. Laşi să se răcească complet.

Pentru cremă, mixezi crema de brânză cu zahărul şi pudra de cacao până la omogenizare. Încorporezi ouăle şi ciocolata. Torni în tavă. Dai la cuptor aproximativ 1 oră. Laşi la răcit la temperatura camerei. Scoţi din tavă cu grijă, acoperi cu folie şi dai la rece peste noapte.

Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi. Combini cu smântâna şi zahărul până la omogenizare. Torni peste prăjitură. Decorezi cu ciocolată rasă.

Sursa https://therecipecritic.com

Loading...
Evaluează articolul