Trebuie să încerci reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi, mai ales dacă vrei să îţi impresionezi prietenii şi familia la următoarea masă festivă la care veţi lua parte. Ca dificultate, reţeta este uşoară şi nu trebuie să laşi focaccia prea mult timp în cuptor.

Cea mai simplă reţetă de focaccia – Ingrediente (8 porţii)

2 căţei de usturoi proaspăt
1 linguriţă rozmarin
2 linguriţe drojdie uscată
1 linguriţă zahăr
250 ml apă
400 g făină
5 linguri ulei de măsline
1 linguriţă sare
1 linguriţă paprika
sare grunjoasă, pentru servire

Cea mai simplă reţetă de focaccia – Mod de preparare

Tai felii subţiri un căţel de usturoi, iar pe celălalt îl pisezi. Tai fin frunzele de rozmarin.
pasul1
Dizolvi drojdia uscată şi zahărul în 250 ml de apă călduţă şi o laşi deoparte, aproximativ 15-20 de minute sau până vezi că amestecul capătă o consistenţă spumoasă. Cerni făina într-un vas şi pregăteşti mixerul vertical. Torni amestecul de drojdie şi zahăr în bolul mare al mixerului.
pasul2
Adaugi uleiul de măsline, sarea, paprika, usturoiul tocat şi rozmarinul şi mixezi totul aproximativ 10 minute. Dacă e nevoie, dai cu mixerul pe marginile bolului. Acoperi vasul şi laşi aluatul deoparte, ca să crească, într-un loc călduros, aproximativ o oră sau până vezi că şi-a dublat volumul.
pasul3
Întinzi aluatul bine, până când are grosimea de un deget. Îl muţi pe o tavă de aragaz, peste care pui hârtie de copt. Pe suprafaţa aluatului, faci câteva găuri cu degetul arătător, apăsând uşor. Acoperi iar aluatul, apoi încălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius.

Înainte să dai aluatul la cuptor, mai faci o dată câteva găuri cu degetul, presând uşor. Ungi suprafaţa cu ulei de măsline şi ornezi cu restul de usturoiu şi rozmarin.
pasul4
Dai tava la cuptorul preîncălzit, în prealabil, aproximativ 20-25 de minute. Când scoţi focaccia din cuptor, presari pe toată suprafaţa puţină sare grunjoasă şi o serveşti caldă.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Salată italiană, cu ton şi orez brun

Budincă italiană de lămâie

Omletă italiană cu ciuperci şi spanac

Loading...